Costa Blanca

De Costa Blanca is de 160 km lange kuststrook van de Spaanse provincie Alicante, ten zuiden van Valencia. Dankt de Costa Blanca – witte kust – zijn naam aan de vele amandelplantages die in februari voor een uitbundig witte bloei zorgen en heerlijk geuren? Of is deze Costa naar zijn adembenemend witte stranden genoemd? Hoe dan ook, het is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen die houden van de zon en de zee, cultuur en sportief bezig zijn.

Kent u de Costa Blanca al? Dan vertellen wij u niets nieuws. Maar misschien kent u deze plaatsen nog niet, gelegen in de buurt van onze villa: Elche, Torrevieja en Guardamar.

U vindt hier vooral brede zandstranden, maar ook kleine kiezelstrandjes, soms uitsluitend per boot bereikbaar. Houdt u van pittoreske vissersdorpjes of van mondaine badplaatsen met prestigieuze jachthavens? Beide treft u aan langs de Costa Blanca, en alles ertussenin. Het achterland is ook prachtig en rijk aan cultuur. U ontdekt oude kastelen en slaperige bergdorpjes. U maakt tochten door uitgestrekte pijnboomwouden en langs rotsmassieven en sinaasappelgaarden. Witte huisjes blakeren in de zon. Ziet u het al voor zich? Denkt u dan ook even aan het lekkere eten, de tapas en de verrassende Spaanse wijnen.

WAT JE MOET WETEN

 • PROVINCIE
  Aliante
 • HOOFDSTAD
  Aliante
 • OPPERVLAKTE
  5817 km2
 • AANTAL INWONERS
  1926285 (2010)
 • AFSTAND NAAR VALKENBURG
  1946 KM

MEER INFORMATIE

KLIMAAT
Volgens de World Health Organisation is het klimaat aan de Costa Blanca het meest aangename van Europa. Dit klimaat is erg prettig voor mensen die last hebben van reuma en Ischias. Het wordt ook wel het Florida van Europa genoemd. Het klimaat is uitgesproken mediterraan, vooral aan de kust, met een gemiddelde temperatuur van 17.6 graden.

Zandstranden en lage duinen worden hier afgewisseld door rotspartijen en steile kusten waardoor een geografie is ontstaan in witte, blauwe, oker- en groentinten.

Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa en dankzij het landschap, de infrastructuur, de prachtige steden en de vriendelijke bevolking is er het hele jaar lang een drukke toeristische activiteit met vele faciliteiten voor de bezoekers.
KIDS
Leuke dagtripjes voor de kinderen, maar ook voor papa en mama... Klik op de onderstaande links voor meer informatie en om naar de betreffende website te gaan.

kids-pretparken-terra kids-pretparken-rio kids-pretparken-pola
kids-pretparken-mundomar kids-pretparken-aqualandia kids-pretparken-aquopolis
GOLF
golfMet dank aan het aangename klimaat kan er in Spanje het hele jaar door gegolfd worden. Zelfs 's winters ligt de temperatuur in Zuid-Spanje vaak nog rond de 20 graden. Spanje heeft meer dan 300 golfbanen en is al jaren een populaire bestemming voor golfreizen.

De Costa Blanca heeft een groot en veelzijdig aanbod aan golfbanen, en elk jaar komen er nieuwe banen bij. Op veel plaatsen speelt u temidden van de ongerepte natuur, andere banen bieden adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee...
FOTOS
Voor een verdere foto impressie van Costa Blanca en onze villa klik hier
 • BERKELSTRAAT 21, 6301 CB VALKENBURG
 • 043 6011428 / 06 52313305